Benvigut/da a la pàgina web de l'IES Ausiàs March.

15
NOV

Conferència Richard Stallman a l’Ausiàs

Escrit per admin2 | Arxivat a General

Ens complau informar-los que el proper dimecres 26 de novembre a les 16 hores, el Dr. Richard Stallman realitzarà una conferència a la sala d’actes del nostre centre.

Estem molt contents de poder acollir al nostre centre una persona de la rellevància mundial del Sr. Stallman. Si algú no el coneix, a continuació us detallem una breu biografia:

El Dr. Richard Stallman va llançar el moviment programari lliure en 1983 i el desenvolupament del sistema operatiu GNU (veure www.gnu.org) en 1984. GNU és programari lliure: tothom és lliure de copiar-ho i distribuir-ho, així com també de realitzar canvis de major o menor magnitud. El sistema GNU/Linux, bàsicament el sistema operatiu GNU amb Linux agregat, actualment és utilitzat en desenes de milions d’ordinadors. Stallman ha rebut el premi “Grace Hopper” de l’ACM (ACM Grace Hopper Award), una beca de la Fundació MacArthur, el premi “Pioner” de la Fundació Frontera Electrònica, i el Premi Takeda per Millora Social/Econòmica, així com també diversos doctorats honoris causa, i ha entrat en el Saló de la Fama d’Internet.

stallman

El Dr Richard Stallman realitzarà un discurs, no tècnic, en castellà, sobre una societat digital lliure on parlarà sobre l’existència de moltes amenaces a la llibertat en la societat digital, tals com la vigilància massiva, la censura, les esposes digitals, el programari privatiu que controla als usuaris i la guerra contra la pràctica de compartir. L’ús de serveis web també presenta amenaces a la llibertat dels usuaris. Finalment, no comptem amb cap dret concret per fer res en Internet, totes les nostres activitats en línia són precàries i podrem continuar amb elles sempre que les empreses desitgin cooperar.

Si algú vol estar informat sobre els pròxims esdeveniments a la regió pot inscriure’s en el següent enllaç.

Inscripció informació pròxims esdeveniments

Equip Directiu Institut Ausiàs March

11
NOV

“Quina por!” (Concurso de Historias de Miedo)

Escrit per castellana | Arxivat a General

La setmana passada vam celebrar el dia de Tots Sants de manera molt especial. Vam tancar els llums i amb la nostra veu i el poder de les paraules vam poblar el nostre imaginari de fantasmes, vampirs i altres protagonistes del terror contemporany.

Quina por i quin plaer escoltar les redaccions dels nostres alumnes!20141104_125236

7
NOV

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Escrit per admin4 | Arxivat a General

PROCÉS ELECTORAL:

  • A partir del 11 de novembre podeu consultar el Cens electoral a consergeria de l’institut.
  • Del 12 al 14 de novembre hi haurà un període de reclamació en relació a les dades dels censos electorals publicats.
  • Del 12 al 24 de novembre , es recolliran les propostes de les persones que es vulguin presentar.
  • Cens lectoral definitiu, 25 de novembre.
  • La presentació de candidatures serà fins al 24 de novembre.
  • El 27 de novembre de 13:00h a 20:20h eleccions del sector famílies

CANDIDATURES

Poden presentar candidatura per a representar al sector famílies, tots els pares, mares i tutors legals de l’alumnat del centre, que n’exerceixen la pàtria potestat o la tutela i  que formen part del cens.

Hi ha una vacant a cobrir en aquest sector.

L’imprès de candidatura el trobareu a  la consergeria del centre.

 

2
NOV

Què macos els otakus!

Escrit per castellana | Arxivat a General

Dijous passat els alumnes de 1r ESO (A, B i C) van visitar el Saló del Manga de Barcelona. A més a més, els guanyadors i guanyadores del concurs de escriptura van gaudir d’un taller de Manga al stand de la Escola Joso. Tot l’alumnat va participar en una didàctica gymkhama on van aprendre moltísimes coses de la cultura japonesa. Arigato a tothom per una jornada inoblidable!

IMG_0600

29
OCT

Fotos inmersió lingüística 2n ESO

Escrit per admin4 | Arxivat a General

La setmana d’immersió lingüística a Soncillo va anar molt bé. Els alumnes van gaudir d’una setmana d’activitats en anglès, en un entorn meravellós i un temps fantàstic.

Els monitors van saber motivar els alumnes en tot moment i l’anglès va ser la llengua que vam fer servir 24/7 !!!!! Podeu veure les fotos de la setmana a l’enllaç següent
We enjoyed Soncillo, and we want to be back there!!!!!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

28
OCT

Premiada alumna de Cicles

Escrit per admin2 | Arxivat a General

Avui ha estat el lliurament dels premis Talent que concedeix l’empresa Everis. La finalitat d’aquestos premis, els quals tenen una compensació econòmica, és premiar l’excel·lència dels millors estudiants de primer curs de cicles de grau superior de Formació Professional de Disseny d’Aplicacions Web (DAW), Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (DAM) i Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ASIX), en l’àmbit de Catalunya.Una de les nostres alumnes de DAM, Paulina Bucekova, ha estat una de les premiades. A l’acte han assistit entre d’altres el director General de Formació Professional del Departament  d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el senyor Melcior Arcarons. Alguns dels nostres professors han assistit a l’acte com a representació del centre i per donar suport a la premiada.

Enhorabona Paulina!!

IMG-20141028-WA0000

23
OCT

We can’t stop (learning)!

Escrit per castellana | Arxivat a General

No tot és “relaxing” a Soncillo. Demà presentarem els nostres projectes a la resta de participants i a l’altre institut. Com que hem treballat molt segur que serà un èxit!
PS: Mentrestant podeu xafardejar el blog de la organització: http://www.interway.es/blog-inmersion-en-otono/

20141021_192035

21
OCT

Pou del Glaç

Escrit per admin4 | Arxivat a General

Des de l’Empordà ens arriben bones notícies, sembla que tant alumnes com professors han passat una bona nit. Aquesta foto correspon a  l’assamblea nocturna d’ahir, on segons diuen va haver algun que altre mosquit tigre…

assamblea

20
OCT

Colònies 1r ESO

Escrit per admin4 | Arxivat a General

Els nostres alumnes de 1r d’ESO ja han arribat a la casa de colònies de Pou del Glaç, al Baix Empordà. Ara esperen uns dies de molta diversió i tallers per gaudir d’aquest entorn incomparable.

De moment tot ha anat bé, els monitors són molt agradables i avui mateix ja començarem amb els tallers de tirolina, taller de fang i bicicleta. No patiu família, pensarem en vosaltres…..especialment demà a la nit que tenim nit de discoteca!!

 

 

colonies5372a6c42373d3c16bae7695a3dac999e461ae9dfafe6e2b62104e158a06ed2f2ee271ab5b2905a66093598dc67f3ed4

20

From Soncillo (Burgos) with love,

Escrit per castellana | Arxivat a General

Bon dia a tothom!

Després d’un llarg viatge i les primeres aventures al bus, ja sóm a Soncillo. El paisatge és espectacular, l’alberg és molt acollidor. Els monitors són una canya i we are learning a lot of English!

To be continued…

Best regads,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA