Benvigut/da a la pàgina web de l'IES Ausiàs March.

20
MAI

L’últim vals a l’agenda cultural de l’Ausiàs

Escrit per castellana | Arxivat a General

Acomiadem la temporada teatral amb una obra de rabiosa actualitat: “El curiós incident del gos a mitjanit”. Va ser tot un èxit de crítica i de públic, com van demostrars els comentaris positius dels nostre alumnat a la sortida. Una alegria més per un any de teatre i de literatura en viu.

IMG-20150520-WA0001

20

No sólo de tebeos vive el hombre…

Escrit per castellana | Arxivat a General

El pasado abril visitamos el Salò del Còmic de Barcelona con los tres grupos de 1º ESO. El tema principal era la ciencia ficción, lo que permitió a nuestros estudiantes disfrutar de los talleres que se organizaban en colaboración con la UPF. Fue una visita muy productiva, pues no sólo disfrutamos de las últimas novedades editoriales o exposiciones de cómics como los trabajados en clase sino que además aprendimos mucho de ciencia. Más si cabe que con un capítulo de “The Big Bang Theory”.

IMG_20150416_101906IMG_20150416_120320IMG_20150416_132252IMG_20150416_120243

19
MAI

I Jornades d’innovació

Escrit per admin4 | Arxivat a General

 

La influència de les tecnologies digitals col·laborativas i la filosofia 2.0 replantegen els processos de d’aprenentatge en el món del segle XXI.I és en aquest sentit on s’inscriu l’aposta de l’Ausiàs March per la innovació, la qual ens va portar a celebrar el passat mes de febrer aquestes jornades, generant un espai per compartir les experiències innovadores que tenen lloc a les nostres aules i fora d’elles.

Les jornades es van desenvolupar en dos àmbits d’actuació.Un primer en el que es van presentar cada dia diferents conferències, apropant d’aquesta manera conceptes científics i socials a l’alumnat de tots els nivells, amb l’espectacle “Laboratodoelmundorio” realitzat per Clowntifics; i les conferències de Germà Bel,“D’aptituds i d’actituds”; i de Rosa Villa, “Aplicació de la microelectrònica a la medicina”; juntament amb el monòleg científic “The Big Van Theory”. Totes aquestes propostes van tenir una gran acollida entre l’alumnat.
L’altre àmbit d’actuació implicava els mateixos alumnes de l’Ausiàs March, els quals van elaborar tot un seguit de ponències sobre diferents temes, tant en grup com individualment, que van demostrar la seva dedicació, combinant recerca d’informació i noves tecnologies. Al llarg de dues sessions, es van presentar més d’una vintena de ponències. La primera d’aquestes sessions va servir per donar a conèixer tota aquesta feina dels nostres alumnes als pares i mares en un acte de tarda, que va omplir la Sala d’Actes.

La segona sessió es va organitzar per poder ser compartit entre els alumnes del centre, que van copsar d’aquesta manera la tasca realitzada pels seus companys, des de 1r de l’ESO a 2n de Batxillerat, incloent-hi la participació d’alumnes de Cicles Formatius. Els temes tractats van ser molt variats, des de l’àmbit de les Humanitats a les Ciències Socials i a les Ciències Tecnològiques, totes elles a l’empara de la innovació. També es va facilitar una enquesta als alumnes assistents sobre les ponències presentades, i així es van triar les millors de cada nivell i, aprofitant la Festa de Sant Jordi, es van lliurar els premis als guanyadors.

Aquestes Jornades d’Innovació pretenen ser el punt de partida per pròximes edicions donat l’alt nivell de participació i d’implicació tant dels alumnes com dels diferents departaments de l’institut. Des de la comissió de les Jornades volem agrair l’esforç realitzat per tots, esperant que el nivell assolit aquest any sigui només un pròleg a futures i fructíferes convocatòries.

COMISSIÓ DE JORNADES D’INNOVACIÓ

14
MAI

Viatge a Suïssa 4t ESO

Escrit per admin4 | Arxivat a General

IMG_0755IMG_0787                    IMG_0779         IMG_0824

Ja ens han arribat les proves de que l’alumnat de 4t d’ESO s’ho està passant d’allò més bé per terres suïsses: només cal veure les seves expressions de satisfacció i de felicitat. De ben segur, aquest viatge serà molt profitós, edificant i inoblidable.

13
MAI

Sortida al Canal Olímpic dels alumnes de Tercer d’ESO

Escrit per edfisica | Arxivat a General

 

011

 

 

 

 

 

 

 

 

Els alumnes de tercer d’ESO van anar ahir, 12 de maig, al Canal Olímpic de Castelldefels a realitzar-hi tres activitats diferents:

Tir amb Arc – Activitat esportiva de precisió i equilibri, que consisteix en aconseguir fer punteria amb un arc i una fletxa en una diana. És una activitat que requereix tècnica, habilitat i molta concentració.

Canoa – Els alumnes s’organitzen en parelles i cadascuna agafa una canoa. Cada alumne porta un rem d’una sola pala. L’objectiu és coordinar els moviments dels dos per tal que la canoa vagi en la direcció que ells volen.

Caiac – El caiac és una embarcació individual on l’alumne porta un rem de doble pala. Ell és l’únic responsable de dirigir l’embarcació i de mantenir l’equilibri d’aquesta. S’utilitzen uns caiacs molt estables, que apart de la seva funció normal, permeten als alumnes provar una nova activitat anomenada “Pàdel surf”.

Els alumnes varen poder gaudir d’un bon dia de sol i d’una activitat a la natura en el medi aquàtic, tal i com podeu veure en les fotografies que trobareu aquí.

Teresa Calverol – Departament d’Educació Física

12
MAI

Presentació portes obertes Cicles

Escrit per admin2 | Arxivat a General

Ací els deixem la presentació que es va fer servir ahir a la jornada de portes obertes dels Cicles Formatius impartits a l’Ausiàs. Per qualsevol aclariment no dubtin en posar-se en contacte amb el centre per correu electrònic o per telèfon. Des de l’equip Directiu volem donar les gràcies a tots els assistents per la seva presència i el seu interès per la tasca feta al nostre centre.

8
MAI

Vídeos de la Festa de Sant Jordi 2015

Escrit per edfisica | Arxivat a General

Un any més, el dia de Sant Jordi celebrat a l’Ausiàs March, va ser l’ocasió no només de fer un homenatge al món de les lletres, sinó que també va mostrar les múltiples activitats realitzades pels alumnes en diferents departaments, i que van tenir el seu reconeixement en el lliurament dels premis corresponents. Així es van lliurar els premis als millors treballs presentats a les primeres Jornades d’Innovació, els premis del Concurs de Càlcul Mental, i el de les Proves Cangur, adscrits aquests dos últims al Departament de Matemàtiques. En un vessant més artístic, es van lliurar els tradicionals premis de prosa i poesia, tant en llengua catalana com castellana, sense oblidar-nos del Concurs de Picalletres organitzat pel Departament de Llengües, el Concurs de Fotografia matemàtica i el Concurs de Manga. Els departaments d’anglès i de català van presentar treballs realitzats pels alumnes amb recitat de poemes i projectes pel foment de la lectura.

Un lloc destacat de la festa va ser, sens dubte, per a les actuacions musicals i gimnàstiques, que van fer les delícies de tots els assistents. Per ordre d’aparició van intervenir les dues gimnastes Judith Rodríguez i Natalia Ruiz, i la cantant Judith González, coordinades per la Paula Pascual. A continuació alumnes de 2n. ESO ens van oferir una Poetic Perfomance, seguida de l’actuació de Judith González, com a cantant, i Elia Vinyes, al piano. En solitari va tocar una peça al piano Nichita Macarovici, i amb posterioritat Àngela García, al piano, i Jennifer Ruiz, com a cantant, van interpretar una cançó d’Adele. Per finalitzar les actuacions, va arribar el torn dels més grans, amb els alumnes de batxillerat Andrés Varo, Pablo Ferrer, i Alejandro Sancho, acompanyats dels professors Carles Olivé i Miguel Cordero. Per cloure l’acte, un grup de professors va interpretar una cançó dels Beatles.

.
La Comissió de Festes vol agrair la col·laboració entusiasta dels alumnes Tiziano, Sergi i Francesc com a tècnics de so; Gerard que va lliurar les roses; i a Pol, Jin, Mayber, Adrian i Konstantin que ens van ajudar amb l’atrezzo. Així com als professors Ferran i Pau, i a l’alumne Nichita per immortalitzar l’espectacle.

Aquí teniu els enllaços per poder accedir als videos de la festa.

Actuació alumnat

Actuació professorat

La diada en imatges

Vídeo complet de la diada

 

Esperem que us agradés la festa i ens retrobem l’any vinent!
COMISSIÓ DE FESTES

4
MAI

Cursa d’Orientació dels alumnes de segon d’ESO

Escrit per edfisica | Arxivat a General

011

 

 

 

 

 

 

 

 

El passat dijous, 30 d’abril, un grup de 57 alumnes de segon d’ESOI van participar a la Cursa d’Orientació organitzada per l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest any, la Cursa es va fer a la Serra de Collserola, als voltants del Baixador de Vallvidrera. Hi havia diferents circuits de la mateixa dificultat i la terna (grups de 3) que la va fer tota correctament i la va acabar més ràpid va ser la número 8, formada per: Joaquim Ferrer, Jaume Gómez i Martí Herranz. Moltes felicitats!
Aquest any també vam tenir la companyia d’algun porc senglar despistat que s’acostava a buscar alguna cosa de menjar.
Un cop acabada l’activitat, vam tornar a peu des del Baixador de Vallvidrera fins a l’institut, tot pujant fins a Vallvidrera, baixant cap a la Carretera de les Aigües i, en arribar a l’alçada del nostre centre, vam baixar per un corriol estret i amb bastant desnivell fins arribar a l’institut.
Una bona excursió amb unes vistes privilegiades de la ciutat de Barcelona.
Podeu trobar algunes fotos aquí.

Departament d’Educació Física

4

Portes obertes Cicles Formatius i Batxillerat

Escrit per admin2 | Arxivat a General

Benvolgudes famílies, els informem que:

La fase de presentació de preinscripcions per a Cicles formatius de grau mitjà i Batxillerat serà del 12 al 19 de maig ambdós inclosos.

Les preinscripcions per a Cicles formatius de grau superior  s’hauran de presentar del 26 de maig al 3 de juny, ambdós inclosos.

Poden trobar més informació al següent enllaç: Que estudiar a Catalunya

Les portes obertes al nostre institut per Cicles i Batxillerat seran el dia 11 de maig a les 19 hores.

portes-obertes1-300x300

4

Xerrada Jornades Tècniques d’Informàtica sobre la LOPD

Escrit per admin2 | Arxivat a General

El passat dimecres 29 d’abril vam tindre a l’institut na Marta Violeta, responsable de seguretat del fitxer de prevenció de riscos laborals de la Universitat Autònoma de Barcelona la qual va fer una xerrada mot interessant sobre la Llei Orgànica de Protecció de Dades als alumnes de CCFF d’informàtica. Si voleu contactar amb ella ho podeu fer a tudatoseguro@gmail.com

 

LOPD