Benvigut/da a la pàgina web de l'IES Ausiàs March.

22
GEN

El món de Guguengol a l’Ausiàs

Escrit per castellana | Arxivat a General

Ahir a l’institut vam gaudir d’ una màgica visita: el creador de la novel.la Guguengol, una fantasia èpica per a joves, David Nel.lo. A la biblioteca del centre ens va fer passar una bona estona i ens va explicar moltes de les anècdotes i curiositats sobre el llibre i sobre el procés creatiu. Després de la ronda de preguntes, l’alumnat va llegir alguns del comentaris que es van fer al fòrum de Moodle. Li agraïm molt la sessió de signatura de llibres que va tenir lloc després de la xerrada. En definitiva, una gran jornada literària!

20150121_090358

20150121_100654

20
GEN

Pel.lícula Alan Turing

Escrit per admin2 | Arxivat a General

IMG_3900IMG_3904

 

El passat 14 de gener, es va realitzar una sortida amb els alumnes de cicles formatius per anar a veure la pel.lícula “The imitation game. Descifrando Enigma”. La pel.lícula transcorre durant la segona guerra mundial, on un equip de matemàtics liderats per Alan Turing ( intrepretat per Benedict Cumberbatch) prova de desxifrar el sistema intern de comunicació alemany, un sistema de xifratge conegut com ‘Enigma’.

Si us agraden els reptes matemàtics, l’informàtica i el bon cinema, no us la podeu deixar perdre!

Alan Turing

Simulador de màquina Enigma

Trailer de la pel.lícula

 

11
GEN

De videojocs i altres feines del futur (i el present)

Escrit per castellana | Arxivat a General

Divendres passat, a la biblioteca del nostre institut, Diego Gisbert, concept artist i il•lustrador va fer una xerrada pels nostres estudiants. Allà vam conèixer de primera mà tot el treball que hi ha darrera de la creació del móns digitals: des de la documentació que exigeix construir un escenari medieval, les lliçons de biologia que amaguen els dissenys dels monstres fins a la física fractal per simular la lava dels volcans. En Diego va parlar-nos de la seva experiència a diversos estudis de videojocs i ens va mostrar que hi ha tot un ventall de possibilitats de futur i present al món laboral.

20150109_091939

23
DES

Número premiat sorteig panera

Escrit per admin2 | Arxivat a General

El número premiat en el sorteig de la panera de Nadal ha estat el 1135. Felicitats als premiats!
Bon Nadal i feliç 2015 a tothom.
El centre reprendrà les seves activitats el 8 de gener.

Equip directiu.

3
DES

Els alumnes de 1r ESO hem anat a l’Aquàrium

Escrit per biogeo | Arxivat a General

Els alumnes de 1r d’ESO hem anat a fer una visita a l’Aquàrium de Barcelona per treballar els ecosistemes de la Mediterrània. També hem fet un taller al laboratori per estudiar diferents aspectes com les sorres de diferents platges, el plàncton i la Posidonia. Vam veure com donaven menjar als taurons!!!!!!!

IMG_20141126_105716

IMG_20141126_113838

Tags:

2
DES

Vídeo conferència Richard Stallman

Escrit per admin2 | Arxivat a General

La conferència realitzada el passat dimecres al centre va ser un verdader èxit d’assistència, gairebé 300 persones. El Sr. Stallman, amb el seu peculiar caràcter, ens va explicar, durant més de tres hores, els perills informàtics que ens trobem en el dia a dia en l’actual societat digital, els quals restringeixen la nostra llibertat i quina és la seva proposta per acabar amb ells.  Moltes gràcies Sr. Stallman, és un referent ètic per tots nosaltres.

En el següent enllaç podeu trobar el vídeo sencer de la conferència:

Vídeo conferència R. Stallman

Tags:

2

Setmana d’immersió lingüística a Soncillo- 2n ESO

Escrit per biogeo | Arxivat a General

Els alumnes que van guanyar l’estada a Soncillo pel projecte d’immersió lingúística, han estat treballant diverses activitats que les podreu trobar en el blog:

http://activitatsausias.blogspot.com.es/

29
NOV

A Comics Exhibition and an incredible “Making Of”

Escrit per castellana | Arxivat a General

Creative Speaking & Writing proudly presents the 2014-15 Comic Exhibition in Ausiàs March. The young artist have made a great job and they’re happy to share their thoughts with us in video.
Please check it the exhibition in the main hall of our High School and the videos on our Youtube Channel.

https://www.youtube.com/channel/UCOQdgRf6lbS-8Z4aUZBDhAg

You won’t be disappointed!

20141119_130449

Tags:

15
NOV

Conferència Richard Stallman a l’Ausiàs

Escrit per admin2 | Arxivat a General

Ens complau informar-los que el proper dimecres 26 de novembre a les 16 hores, el Dr. Richard Stallman realitzarà una conferència a la sala d’actes del nostre centre.

Estem molt contents de poder acollir al nostre centre una persona de la rellevància mundial del Sr. Stallman. Si algú no el coneix, a continuació us detallem una breu biografia:

El Dr. Richard Stallman va llançar el moviment programari lliure en 1983 i el desenvolupament del sistema operatiu GNU (veure www.gnu.org) en 1984. GNU és programari lliure: tothom és lliure de copiar-ho i distribuir-ho, així com també de realitzar canvis de major o menor magnitud. El sistema GNU/Linux, bàsicament el sistema operatiu GNU amb Linux agregat, actualment és utilitzat en desenes de milions d’ordinadors. Stallman ha rebut el premi “Grace Hopper” de l’ACM (ACM Grace Hopper Award), una beca de la Fundació MacArthur, el premi “Pioner” de la Fundació Frontera Electrònica, i el Premi Takeda per Millora Social/Econòmica, així com també diversos doctorats honoris causa, i ha entrat en el Saló de la Fama d’Internet.

stallman

El Dr Richard Stallman realitzarà un discurs, no tècnic, en castellà, sobre una societat digital lliure on parlarà sobre l’existència de moltes amenaces a la llibertat en la societat digital, tals com la vigilància massiva, la censura, les esposes digitals, el programari privatiu que controla als usuaris i la guerra contra la pràctica de compartir. L’ús de serveis web també presenta amenaces a la llibertat dels usuaris. Finalment, no comptem amb cap dret concret per fer res en Internet, totes les nostres activitats en línia són precàries i podrem continuar amb elles sempre que les empreses desitgin cooperar.

Si algú vol estar informat sobre els pròxims esdeveniments a la regió pot inscriure’s en el següent enllaç.

Inscripció informació pròxims esdeveniments

Equip Directiu Institut Ausiàs March

Tags:

11
NOV

“Quina por!” (Concurso de Historias de Miedo)

Escrit per castellana | Arxivat a General

La setmana passada vam celebrar el dia de Tots Sants de manera molt especial. Vam tancar els llums i amb la nostra veu i el poder de les paraules vam poblar el nostre imaginari de fantasmes, vampirs i altres protagonistes del terror contemporany.

Quina por i quin plaer escoltar les redaccions dels nostres alumnes!20141104_125236