Benvigut/da a la pàgina web de l'IES Ausiàs March.

27
ABR

XI Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta

Escrit per castellana | Arxivat a General

Més val tard que mai! Els alumnes de primer i tercer d’ESO van fer un bon paper en el concurs de Lectura en veu alta. Aquí us deixem les fotos i el testimoni de la bona feina feta allà. No vam sortir guanyadors però ja ens estem preparant per aconseguir-ho l’any que ve.

25
ABR

Un institut molt solidari

Escrit per castellana | Arxivat a General

La ONG Daukaia ens ha escrit per agrair a tota la comunitat educativa del Ausiàs March el seu compromís i ajuda a l’hora de recaptar fons per les nenes de Nicaragua. Tothom: alumnes, professors, pares, mares, equip directiu, personal del centre, etc. ha fet possible recaptar fons que serviran per pagar al professorat allà, donar suport psicològic i reconstruir la cuina del centre on elles estudien.

Mil gràcies per la vostra solidaritat!

Si voleu informar-vos de tot el que s’està fent allà: www.daukaia.org

daukaia

20
ABR

Suport a l’Institut Joan Fuster

Escrit per admin4 | Arxivat a General

lazo_0

 

Volem donar el nostre sincer condol a la família del professor agredit, als companys i companyes, l’alumnat i la resta de la comunitat educativa de l’Institut  Joan Fuster. Demà a les 11:00h hi  ha convocat un minut de silenci al pati del nostre institut

13
ABR

Projecte sobre l’antic Egipte a 1r ESO

Escrit per admin2 | Arxivat a General

Els alumnes de 1r ESO de l’institut Ausiàs March han realitzat durant les vacances de setmana santa un projecte sobre Egipte per a la matèria de Socials. El projecte consisteix en fer qualsevol tipus de maqueta relacionada amb el que hem vist durant el tema a classe. Els alumnes han pogut utilitzar qualsevol mena de material per confeccionar-lo, han emprat guix, argila, fang, cartró, porexpan, ampolles d’aigua, gots de plàstic, coles, pintures, ceres….. Han representat elements de la cultura egípcia com: sarcòfags, bustos de faraons i faraones, joies dels egipcis, les piràmides, l’esfinx, el riu Nil i els temples del seu voltant, vestuari dels egipcis, etc… Ha estat una bona experiència i s’han esforçat al màxim perquè han fet petites meravelles.

PICT0605 PICT0667 PICT0608

27
MAR

Xerrada Jornades Tècniques d’Informàtica

Escrit per admin2 | Arxivat a General

El proper dimecres 25 de març, a les 17 hores, en la biblioteca del centre, es realitzarà un altra de les xerrades emmarcades dins de les “Jornades Tècniques d’Informàtica 2014-15″ que es realitzen, com cada curs, a l’Ausiàs.
Desprès de l’èxit de l’última conferència amb el Dr. Richard Stallman. El proper dimecres comptarem amb la presència d’un ex-alumne de grau mitjà del centre, Antoni Mónaco.
Antoni ens presentarà, en una xerrada demostrativa, les utilitats de diferents elements de maquinari. Tothom està convidat.

 

En aquest enllaç trobareu el vídeo de la xerrada

27

Esquiada alumnat 3r d’ESO

Escrit per admin4 | Arxivat a General

20150326_164854 20150325_161948  20150326_105814 20150325_141920

 

L’alumnat de 3r d’ESO ha gaudit de 3 dies d’esquiada i activitats esportives a l’estació d’esquí d’Espot, en una de les vies d’entrada del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Les notícies que arriben són molt positives, el primer dia van fer jocs com tirolina, escalada i làsertag. Ahir dijous era el primer dia que molts es calçaven els esquís i se n’han sortit força bé. De tornada a l’hotel van gaudir d’una hora d’espà i de piscina i a la nit discoteca. Es preveu que l’arribada sigui al voltant de les 20h

24
MAR

Xerrada L’ofici de ser mare o pare: nous interrogants

Escrit per admin2 | Arxivat a General

Avui  24 de març a les 19 hores tindrà lloc a la biblioteca del centre la xerrada : “L’OFICI DE SER MARE O PARE: NOUS INTERROGANTS”

Aquesta xerrada serà duta a terme per la Sra. Anna Forés Miravalles. Doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació i llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Membre de diversos grups d’investigació, professora i vicedegana a la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona.

Als següents enllaços podreu trobar més informació sobre el tema

BIBLIOGRAFIA__XERRADA_OFICI_MARE_I_PARE-NOUS_INTERROGANTS

XERRADES_3r_TRIMESTRE__CENTRE_OBERT_LES_CORTS_SANTS

 

23
MAR

Premi per l’Ausiàs March al fòrum de recerca de batxillerat de les Corts

Escrit per admin4 | Arxivat a General

 

TR1                                TR2

 

Volem felicitar a les alumnes de 2n de batxillerat Judith Luquín i Marina Villalba per haver estat guardonades al fòrum de recerca de les Corts.  Aquí us deixem un petita descripció del seu magnífic treball “ Biodièsel domèstic. Qualitat assegurada? “:

Partint de la problemàtica existent pel que fa a demanda energètica de la societat i la problemàtica mediambiental que se’n deriva, ens vam plantejar si el biodièsel podria ser una possible solució. Tenint en compte que la seva síntesi és relativament senzilla a partir d’olis vegetals, ens plantegem si la producció domèstica d’aquest combustible seria viable i si el producte final té les propietats necessàries per a poder-ne fer ús en l’àmbit, per exemple, de l’automoció.

 A partir de diversos protocols trobats a la xarxa per a la síntesi de biodièsel a partir d’oli de gira-sol, es va procedir a reproduir el procés pas per pas amb l’objectiu d’obtenir el producte de síntesi desitjat. La posada en pràctica va treure a la llum problemes en els protocols i en l’obtenció del producte final. Va ser necessari modificar els protocols de treball i comprendre a la perfecció els mecanismes de la transesterificació per aplicar les accions correctores necessàries per, finalment, obtenir el producte desitjat amb un rendiment acceptable.

La part experimental va consistir en l’elaboració de biodièsel a partir d’oli de gira-sol net i també a partir d’oli de gira-sol utilitzat a la cuina. Finalment, es va procedir a realitzar una anàlisi de la qualitat del producte obtingut a partir de la comparació d’alguns paràmetres de qualitat amb els estàndards europeu i nord-americà pel que fa al biodièsel (EN 14214-03 i ASTM D 6751-02 respectivament).

19
MAR

Exposició: Dones catalanes del dibuix i la pintura

Escrit per admin4 | Arxivat a General

p16_exposicio_pintores-25

Ja hem instal·lat al vestíbul de l’Ausiàs l’exposició Dones catalanes del dibuix i la pintura de l’Institut català de les dones. L’exposició té com a objectiu difondre els noms d’algunes de les dones miniaturistes, pintores, dibuixants i il·lustradores que amb la seva obra han contribuït a configurar el patrimoni artístic de Catalunya des de l’Edat Mitjana fins el segle XX.

Esperem que sigui del vostre grat.

17
MAR

Que la força ens acompanyi!

Escrit per castellana | Arxivat a General

Ahir els alumnes de 1r ESO van presentar les seves creacions al III Concurs del Salò del Còmic de Barcelona. En total han fet més de 80 còmics. Molt bona feina i tota la sort del món!

20150316_105743

Tags: , ,